Subscribe

Hvězdné války podle environmentalistů

Ok, takže, nevím, jestli to víte, ale původní koncept filmu Star Wars nebyl napsán Lucasem. Původní verzi napsali environmentalisté a je trochu jiná. Zaprvé se to nejmenovalo “Hvězdné války”. Jmenovalo se to “Hvězdná nenásilná občanská neposlušnost”. Ale zápletka Star Wars, pro ty, kteří si ji už nepamatují, byla, že Impérium postavilo obrovský stroj nazvaný Hvězda smrti. A tento stroj dokázal zničit celé planety.

Ve filmu Rebelové najdou způsob, jak Hvězdu smrti zničit a na samém konci Luke Skywalker využije “sílu”, aby se dostal přes všechny nepřátelské lodi, vhodil bombu do vývodu klimatizace a odpálil celou Hvězdu smrti. Avšak první verze celého filmu, napsaná environmentalisty, byla trochu jiná. Rebelové ve skutečnosti nevyhodili Hvězdu smrti. Na místo toho použili jiné metody na zpomalení pochodu mezigalaktického impéria. Například vytvořili programy pro lidi na planetách, které měly být zničeny, aby vyráběli luxusní věci, jako konopné hakisaky nebo delikátní kávu a prodávali ji obyvatelům Hvězdy smrti.Diváci též zjistí, že na cestě jsou i plány k pobízení vojáků a ostatních občanů impéria k tomu, aby se vydali na eko-cestování. Účelem bylo ukázat, že tyto planety jsou pro Impérium ekonomicky významné a neměli by být zničeny.

V překvapivém závěru, který zvedne diváka ze židle, jiné skupiny Rebelů podají na Impérium žalobu. Pokoušejíce ukázat, že EIA, kterou měl Darth Vader neuspěla a nepodepřela jeho stanovisko, že odpálení této planety nezpůsobí “žádný významný dopad”.

Diváci budou nedočkavě očekávat plány Rebelů bojkotovat výrobky korporace, kterou řídí Darth Vader a nedočkavě vyskočí ze sedaček, až uvidí tašky plné dopisů adresovaných přímo panu Vaderovi, úpěnlivě ho žádajících, aby už neodpaloval více planet. Ale tohle ještě není všechno, nestačí dostat Impérium na kolena, ale udělat zatraceně dobrý film. Je toho totiž ještě víc.

Tisíce odpadlických Rebelů, nespokojených s tím, co považují za podlézání mainstreamových rebelů, se rozhodlo, že ve scéně, která zaručeně vžene slzy do očí i těm nejotrlejším divákům. Postaví se a ruku v ruce začnou zazpívat “Dejte šanci míru”. Poté to natočí a DVD pošlou Darthu Vaderovi a jeho šéfovi Velkému Moff Tarkinovi, kterému pošlou též vlny a vlny milující laskavosti. Několik rebelů se vplíží do Hvězdy smrti a připoutá se k různým částem zařízení. A na plátně uvidíte vzrušující debaty o tom, jestli by se Rebelové měli dobrovolně vzdát při příchodu vojáků a nebo jestli by měli zůstat připoutaní až do konce. A ve vynikajícím a odvážném nádechu opravdovosti, nejsou Rebelové schopni dosáhnout konsensu. Ale je toho více.

Na palubu Hvězdy smrti vnikla i malá skupina, která vypálila několik letounů a nasprejovala “Galaxy Liberation Front”. A potom se z této skupiny odštěpila další a ta se dostala do Vaderova soukromého pokoje.

Když přišli, pomalu se k němu přikradli a hodili na něj veganský krémový dort. Režiséři se rozhodli, že tuto scénu vystřihnou, protože se příliš podobala jedné scéně z jiného filmu, který se natáčel ve stejnou dobu a jmenoval se “Dort pro Hitlera”.

Když už se Hvězda smrti začala rýsovat, pár Rebelů navrhlo zvednout zbraně a odrazit útok. Ale tito Rebelové byli všichni překřičeni pacifistickými Rebely, kteří tvrdí, že útok proti Hvězdě smrti je “jen další příklad zhoubné filosofie Impéria, která se k nám vkrádá zadními vrátky.” “Pokud chceme změnit Dartha Vadera,” tvrdí, “musíme nejprve změnit sami sebe.” Abychom změnili Vaderovo srdce, musíme změnit naše. Musíme přes to všechno soucítit s Darthem Vaderem a pamatovat na to, že i on byl kdysi dítě. Nakonec Leia, Luke, Chewbacca a pár robotů ukáží ostatním, že nalezli způsob, jakým zničit Hvězdu smrti. Ostatní Rebelové jsou samozřejmě zděšeni. Vznikne hádka mezi Leou, Lukem, Hanem , Chewbaccem a roboty na jedné straně a pacifisty na druhé. Pacifisté ty čtyři vyženou z místnosti a z celého filmu, ale nic se neděje, protože to jsou jen vedlejší postavy. Každopádně film končí tím, že se Hvězda smrti přibližuje blíž a blíž a vy vidíte Hvězdu smrti a poté i planetu, a zase Hvězdu smrti a hned zase vidíte planetu a potom Hvězdu smrti, jak začíná zahřívat ten pekelný laser a opět vidíte planetu, a vidíte to malé světélko? Co to je? To jsou environmentalisté, kteří prchají z planety před výbuchem. A poté vidíte znovu Hvězdu smrti, jak odpaluje planetu.

Poslední scéna celého filmu, která ukáže, jak velké vítězství to pro Rebely bylo. Záběr na výstřižek z novinového článku na spodní levé části strany 43 v New Empire Times, který věnuje celé 3 věty zničení dané planety. Takže to znamená: “Super, psali o nás!”

Filed in čeština
No Responses — Written on June 15th — Filed in čeština

Comments are closed.